Home Uncategorized Работи ли алкалната диета?

Работи ли алкалната диета?

- Advertisement -

Работи ли алкалната диета?

Някои хора съобщават, че алкалната диета повишава рН на организма, за да го направи по -малко кисела и по -алкална. Привържениците на диетата казват, че това насърчава загубата на тегло и се бори с болестта. Въпреки това, няма доказателства, които да докажат това.

Някои изследвания предполагат, че след алкална диета може да подобри здравето при хора с бъбречно заболяване. Това обаче не постига това чрез промяна на доктор на кръвта

По-скоро алкалната диета насърчава хората да ядат повече плодове и зеленчуци и по-малко преработени меса и млечни продукти с високо съдържание на мазнини. Поради тази причина алкалната диета все още може да подобри здравето.

Шепа проучвания също показват, че яденето на храни с ниска киселина подобрява здравето, въпреки че те не увеличават кръвта.

В тази статия разглеждаме твърденията около алкалната диета, независимо дали са верни и как храните на алкалната диета могат да подобрят здравето.

Работи ли?

Какво мнозина Хората смятат, че основното предимство на алкалната диета е невярно.

Алкалната диета насърчава фалшивата идея, че е възможно да се промени рН на кръвта с диета. Това е невярно и основните промени в рН на кръвта дори могат да бъдат животозастрашаващи.

Възможно е да се промени pH на урината и слюнката с диета. Въпреки това, когато pH на тези течности се променя, рН на кръвта остава същото.

алкалността означава, че нещо има рН по -високо от 7. Човешкото тяло е естествено леко алкална, с кръвно рН на около около 7.4.

Стомахът е кисел, което му позволява да усвоява храната. PH на слюнката и урината се променя в зависимост от диетата, метаболизма и други фактори.

Някои изследвания показват, че раковите клетки растат по -бързо в кисела среда. Изхождайки от това изследване, привържениците на алкалната диета твърдят, че високото кръвно рН може да предотврати рака.

Проучвания за алкалност и рак, обаче, обикновено са включвали ракови клетки в петри ястие, а не в човешко тяло.

Храните, които хората ядат на тази диета, обаче могат да помогнат на някои да поддържат здравословно телесно тегло. Това може да помогне за предотвратяване на здравословни проблеми, свързани с теглото, като диабет.

Изследвания на алкалната диета

Никакви изследвания не показват, че алкалната диета може да повиши доктор на кръвта.

Въпреки това, някои изследвания предполагат, че алкалната диета може да подобри здравето, макар и не по начина, по който претендират неговите привърженици. Алкалните диети намаляват консумацията на мазни и преработени меса на човек и те насърчават хората да ядат повече плодове и зеленчуци. Това предлага няколко ползи за здравето.

Ето някои от предимствата, за които могат да претендират привържениците на алкалната диета, а научните изследвания или подкрепят или опровергават:

Насърчаване на загубата на тегло

Много стратегии могат да помогнат на хората да отслабнат.

В крайна сметка загубата на тегло зависи от консумацията на по -малко калории, отколкото една изгаряне. Диетите по -ниски по мазнини и калории могат да насърчат загубата на тегло, но само когато човек остане физически активен и яде здравословна диета с разнообразие.

алкална диета има тенденция да е с ниска калории, така че може да помогне на хората да загубят Тегло.

Подобряването на здравето на бъбреците

Повишаването на рН на урината може да подобри здравето за някои хора.

Според проучване от 2017 г. типичната диета на хората в обединеното Държавите са много кисели. Това може да предизвика бъбреците. За хора с бъбречно заболяване, диетата с по-ниска киселина може да подобри симптомите или дори да забави хода на заболяването.

За повечето хора с хронично бъбречно заболяване няма нужда да следвате специфична алкална диета. Вместо това, просто намаляване на протеина, като мляко, месо и сирене, може да помогне.

предотвратяване на рак

Някои привърженици на тази диета твърдят, че той може да обърне рака или да поддържа химиотерапия. Няма научни доказателства в подкрепа на тези твърдения и няма проучвания да извършват директни тестове по това твърдение.

Въпреки това, значителни доказателства от проучване от 2010 г. предполагат, че намаляването на консумацията на месо и ядене на повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни Може да предотврати рак.

Проучването разгледа данните от Европейското проспективно изследване на рака и храненето през 2010 г. Той установява, че консумацията на витамин С, витамин А, фибри и диета в средиземноморски стил може да намали риска от рак.

Американското дружество за борба с рака (ACS) препоръчва диета, подобна, но не идентична, с алкална диета. ACS съветва избягването на преработени храни, безалкохолни напитки и много храни с високо съдържание на мазнини. Вместо това е по -полезно да се яде диета, богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Лечение или предотвратяване на сърдечни заболявания

В САЩ сърдечната болест е водещата причина за смърт. Факторите на начина на живот, включително лошото хранене и ниските нива на активност, са основни приноси.

Алкална диета може естествено да повиши нивата на хормон на растежа, но изследването е предварително и неубедително. Изследванията установяват, че хормонът на растежа поддържа телесния състав и понижава рисковите фактори на сърдечните заболявания.

алкалните диети също са склонни да са с ниски мазнини и калории, естествено насърчават здравословното телесно тегло и понижават рисковите фактори на сърдечните заболявания. Те също така намаляват или елиминират червените и преработени меса, премахвайки основен принос за сърдечните заболявания от диетата.

Подобряване на нивата на хормона на растежа

По -доброто здраве на сърцето е само една потенциална полза от по -високи нива на растежен хормон. Подобряването на нивата на хормона на растежа също може да насърчи по -доброто функциониране на мозъка, особено паметта и познанието.

Някои доказателства предполагат, че хормонът на растежа подобрява цялостното качество на живот.

Въпреки това, доказателствата, свързващи алкалната диета Да се ​​увеличи нивата на растежния хормон е слабо. Някои проучвания показват, че коригирането на силно кисела среда със специфични добавки като бикарбонат може да насърчи алкалността, но това не означава непременно, че алкалната диета има подобни ползи.

Подобряване на болката в гърба

Малко количество изследвания предполага, че допълването на диетата с алкални минерали може да помогне при симптомите на болки в гърба.

Това изследване не тества пряко ползите от алкална диета, така че не е сигурно дали алкалните храни могат Помощ при хронична болка.

Предотвратяването на остеопороза

остеопороза е основен рисков фактор за фрактури на костите, особено при възрастни хора и жени. Някои привърженици на тази диета казват, че тя намалява количеството на загубения калций в урината и че това намалява риска от остеопороза на остеопорозата. Никакви научни доказателства обаче не подкрепят това твърдение.

Това каза, че яденето на повече плодове и зеленчуци може да подобри здравето на костите. Алкалните диети са богати на тези храни. Те също са склонни да са с ниско съдържание на протеини, което поддържа здравето на костите и мускулите.

Малко вероятно е, че алкалната диета може да предотврати остеопорозата. Изключително нископротеиновите алкални диети също могат да бъдат рисков фактор на остеопороза. По -добра стратегия е да се ядат повече стройни протеини, плодове и зеленчуци.

насърчаване на здрави мускули

хората са склонни да губят мускулна маса с напредване на възрастта.

това Увеличава риска на човек от падания и фрактури, а също така може да допринесе за слабост и хронична болка. Проучване от 2013 г. предлага предварителни доказателства, че алкалната диета може да подобри здравето на мускулите.

Изследователите изследват 2 689 жени в дългосрочно проучване с близнаци. Те откриха малко, но значително увеличение на мускулната маса сред жените след по-алкална диета.

Алкални хранителни храни

Хората, които се интересуват от опитването на алкална диета, трябва да ядат повече храни с ниска киселина.

Те включват:

 • Плодове
 • Зеленчуци
 • Семена
 • Бобови растения, като леща
 • tofu

леща, тофу и някои семена са добри източници на протеини, но е важно да се яде достатъчно uromexil forte в аптека, за да компенсирате отстраняването на млечните продукти и месото.

Хората, които се интересуват от изпробване на алкална диета, трябва да избягват храни с висока киселина. Те включват:

 • Млечни продукти като сирене и мляко
 • Преработени храни
 • Риба
 • Алкохол
 • сода

Резюме

Диета, богата на разнообразие, е най -здравословният вариант. Хората трябва да се стремят към диета, която включва редица различни протеини, зърнени храни, плодове, зеленчуци, витамини и минерали.

Премахването на всяка една група храни или вид храна от диета може да затрудни по -трудно за човек, който да е здрав. Много нископротеиновите алкални диети могат да помогнат на хората да отслабнат, но те също могат да увеличат риска от други проблеми, като слаби кости и мускули.

Хората, които желаят да опитат алкална диета, трябва да гарантират, че ядат, че ядат достатъчно протеин. Тези, които са в състояние да ядат достатъчно протеин на алкална диета, могат спокойно да го опитат.

Докато алкалната диета всъщност не променя рН на кръвта, това може да помогне на хората да ядат широка гама от здравословни храни, подобрявайки цялостното здраве.

Хората със сериозни медицински състояния или анамнеза за хранителни проблеми трябва да се консултират с лекар, преди да опитат тази диета.

 • Хранене/диета

Медицински News Today има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата

- Advertisement -
- Advertisement -

Stay Connected

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Must Read

- Advertisement -

Related News

- Advertisement -