Home Uncategorized Care este faza de lună de miere a diabetului?

Care este faza de lună de miere a diabetului?

- Advertisement -

Care este faza de lună de miere a diabetului?

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Când cineva primește mai întâi un diagnostic de diabet de tip 1 și începe tratamentul cu insulină, glicemia poate rămâne la nivel aproape normal, iar simptomele diabetului lor dispar. Medicii numesc această fază de lună de miere.

În acest moment, o persoană poate obține glicemie aproape normală cu cantități în scădere de insulină, iar unii reușesc să înceteze să folosească temporar insulina.

în Acest articol, aruncăm o privire asupra fazei de lună de miere în diabet și cât poate dura. De asemenea, examinăm cum afectează nivelul zahărului din sânge și gestionarea diabetului.

Care este faza de lună de miere în diabetul de tip 1?

Perioada de luna de miere poate apărea imediat după un diagnostic inițial de tip 1 Diabetul și atunci când o persoană începe tratamentul cu insulină.

În acest moment, diabetul poate părea să intre în remisiune sau să dispară.

diabetul de tip 1 este rezultatul unei reacții imune defectuoase împotriva împotriva Pancreasul, organul care produce insulină. Sistemul imunitar distruge de obicei substanțe nedorite, cum ar fi bacteriile, dar uneori poate merge greșit și poate distruge celulele sănătoase.

Când o persoană primește mai întâi un diagnostic de diabet de tip 1, o parte din celulele care produc insulină încă funcție. În timp ce aceste celule continuă să își facă treaba, corpul este în continuare capabil să producă o anumită insulină.

nevoia de insulină sintetică sau suplimentară poate scădea atunci când persoana începe pentru prima dată tratamentul, iar unele persoane pot fi capabile să oprească Folosind -o cu totul.

Această „fază de lună de miere” poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni, dar în cele din urmă se va încheia. S-ar putea părea că diabetul a dispărut, dar, din păcate, aceasta este doar o remisiune.

După un timp, celulele rămase producătoare de insulină vor înceta să funcționeze. Pe măsură ce persoana își monitorizează glicemia, vor observa că nivelurile crescând din nou. Necesitatea insulinei sintetice va crește.

În timp, diabetul va distruge toate celulele producătoare de insulină. Drept urmare, pancreasul nu va mai produce insulină, iar perioada de lună de miere se termină.

Persoana nu va avea o altă perioadă de lună de miere și va depinde de insulina externă.

Există o fază de lună de miere în diabetul de tip 2?

Unele persoane cu diabet de tip 2 pot prezenta o reducere a simptomelor și a nivelului de zahăr din sânge după diagnostic, dar acest lucru nu este același lucru ca O fază de lună de miere de tip 1 Aceasta poate include obținerea de exerciții fizice regulate și consumul unei diete sănătoase.

Crește -te din nou.

Durata perioadei de lună de miere

Diabetul afectează indivizii în mod diferit, iar faza de lună de miere, de asemenea, variază între oameni. Nu există un timp standard pentru ca acesta să dureze și nu toată lumea cu diabet de tip 1 o vor experimenta.

Faza de lună de miere apare de obicei în primele 3 luni după diagnostic.

peste un Perioada de săptămâni până la un an sau mai mult, sistemul imunitar va continua să atace pancreasul și să omoare celulele rămase care produc insulină.

Pe măsură ce celulele producătoare de insulină mor, perioada de lună de miere se încheie.

Nivelul de zahăr din sânge în perioada de luna de miere

În perioada de luna de miere, o persoană cu diabet poate prezenta lecturi normale sau aproape normale ale glicemiei, în timp ce nu ia sau minimal Insulină.

Niveluri normale de zahăr din sânge sau citirile glicemiei plasmatice, pentru persoanele cu diabet, sunt: ​​

  • După post: 80–130 miligrame pe decilitru (mg/dl )
  • 1–2 ore după mese: mai puțin de 180 mg/dl

Fiecare persoană ar trebui să vorbească cu un medic pentru a afla propriile niveluri țintă pentru glicemia, întrucât diferiți oameni vor avea diferiți are nevoie.

În timpul perioadei de lună de miere, o persoană cu diabet poate vedea în mod regulat citirile zahărului din sânge în intervalul sănătos, în timp ce ia puțină sau deloc insulină prescrisă. Observați mai puține lecturi la nivel normal, semnalizând că celulele rămase producătoare de insulină nu mai funcționează și se poate încheia perioada lunii de miere.

Seturi de testare a glicemiei sunt disponibile pentru achiziționare online.

Hipoglicemie

Dacă o persoană folosește mai multă insulină decât are nevoie, nivelul glicemiei poate scădea. Dacă nivelurile scad sub 70 mg/dL, acest lucru indică de obicei glicemie scăzută sau hipoglicemie.

Dacă acest lucru se întâmplă și persoana se simte leșinată sau amețită sau experimentează alte simptome, ar trebui să ia o tabletă de glucoză sau o altă dulce Articol simultan să -și crească nivelul de glucoză. Hipoglicemia poate deveni rapid o urgență care poate pune viața în pericol.

Persoana ar trebui să vorbească cu medicul lor, deoarece ar putea avea nevoie să-și ajusteze aportul de insulină.

hiperglicemie

Dacă o persoană începe să experimenteze setea crescută și urinarea, ar trebui să -și verifice nivelul de zahăr din sânge, deoarece acestea pot fi un semn de hiperglicemie sau niveluri ridicate de glicemie.

dacă acestea sunt mai mari decât limita superioară convenită Cu un medic, persoana ar trebui să solicite ajutor medical, deoarece poate avea nevoie să -și ajusteze aportul de insulină.

Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre hiperglicemie, complicațiile sale, cum să o observați și ce să faceți despre asta .

Managementul diabetului în perioada de luna de miere

Este vital să lucrezi cu un medic pentru a găsi cantitatea potrivită de insulină în perioada de luna de miere.

În acest moment Timp, oamenii ar trebui să ia niște insulină, deoarece acest lucru poate păstra celulele rămase producătoare de insulină mai mult timp. Cu toate acestea, ei trebuie să monitorizeze nivelurile care se află în afara gamei țintă.

Dacă nivelurile sunt prea mari sau prea mici, acestea pot duce la hipoglicemie sau hiperglicemie, ambele pot avea consecințe grave.

Unii medici încearcă să extindă perioada de luna de miere a unei persoane cât mai mult timp, deoarece nivelul de zahăr din sânge poate fi sănătos în acest timp. Atunci când nivelul de zahăr din sânge se află într -un interval sănătos, există mai puține șanse ca acestea să conducă la deteriorare în alte părți ale corpului.

Un medic poate sugera modificări dietetice, pe lângă luarea unei anumite cantități de insulină.

este o dietă fără gluten o idee bună?

Unele cercetări sugerează că persoanele cu diabet își pot prelungi perioada de lună de miere urmând o dietă fără gluten, dar individul ar trebui să vorbească cu Medicul lor despre asta.

Persoanele cu boală celiacă trebuie să evite glutenul să rămână sănătos. Glutenul este o proteină care apare în grâu și alte cereale. Este prezent într -o gamă largă de alimente, inclusiv produse coapte, supe de pachete și unele produse cosmetice.

Studiile au arătat că șansa de a avea boală celiacă este semnificativ mai mare dacă o persoană are diabet de tip 1. Până la 1 din 6 persoane cu diabet de tip 1 pot avea, comparativ cu 1 din 141 în populația generală din Statele Unite.

Un studiu din 2016 a analizat copiii cu un nou diagnostic de diabet de tip 1 . Jumătate dintre copii au urmat o dietă fără gluten. Cei care au urmat această dietă au avut un nivel mai bun de zahăr din sânge după 6 luni decât cei care nu au făcut-o.

Aflați mai multe aici despre ce să mâncați pe o dietă fără gluten.

Ce zici de Suplimente?

Un alt studiu a constatat că luarea de vitamina D și omega-3 acizi grași de acizi poate contribui la extinderea fazei de lună de miere și la gestionarea mai bună a diabetului. Cercetătorii au dat suplimente de vitamina D la 19 persoane din 38 cu diabet zaharat de tip 1 H2> Outlook

Deocamdată, perioada de lună de miere în diabetul de tip 1 este doar temporară. În timp, celulele rămase producătoare de insulină vor muri, iar o persoană va trebui să depindă de tratamente cu insulină.

Încă, nu există leac pentru diabetul de tip 1.

Cu toate acestea , Potrivit Institutului Național de Diabet și Digestive și Boli renale (NIDDK), studiile în curs de desfășurare se uită activ la modalități de:

  • Identificați diabetul de tip 1 timpuriu și împiedică să înceapă
  • Păstrați funcția pancreasului
  • Îmbunătățirea monitorizării, transplantului și a altor tehnici
  • Ajungeți progresia bolii
  • Prevenirea sau inversarea complicațiilor

O opțiune pe care o iau în considerare este modul de a păstra funcția beta-celule în pancreas, de exemplu, prin restabilirea funcției imunitare normale.

Dacă oamenii de știință pot face acest lucru, într-o zi S-ar putea să existe o perioadă de lună de miere fără sfârșit pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 Studii, cercetări academice INS titluri și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

- Advertisement -
- Advertisement -

Stay Connected

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Must Read

- Advertisement -

Related News

- Advertisement -